VolZin groot succes!

Met het optreden in Theater De Gouvernestraat in Rotterdam is onze Volzin-tour al weer ten einde gekomen. Vier keer uitverkocht, wie had dat van te voren kunnen bedenken!

In februari stonden we al vol enthousiasme in Theater de Berenkuil (Utrecht) en het Polanentheater (Amsterdam). Een maand later bleken alle nummers nog prima in ons systeem te zitten, want het ging soepeler dan ooit tevoren. De regie van Meta Stevens droeg daar natuurlijk ook aan bij: in een kort tijdsbestek heeft ze, met eerbied voor de door ons bedachte choreo’s, de rode draad erin gebracht en in samenwerking met Tijs de finishing touch aangebracht.

Er passeerden verschillende liedjes die zich goed lenen voor het thema taal: o.a. ‘Stil in mij’,  ‘Kabalis’, maar ook vertalingen van bijv. ‘Words’, ‘Let’s call the whole thing off’.

Bijzonder om te vermelden is dat buiten de gebruikelijke vertalingen van Aart vd Brink, we nu ook bijdragen hadden van dichter Vrouwkje Tuinman. Binnen onze eigen groep heeft Dorien ook nog verrassende vertalingen gemaakt, o.a. ‘E35’ op het nummer ‘Route 66’. Zij is tevens arrangeur van het nummer ‘De Stad’.

Er zaten veel mooie extraatjes in deze voorstelling: het Twentse en Brabantse dialect, breekbare solo’s van Frouke en Jaap, de accordeonbegeleiding van Emma de scrabble-letters in het decor, en ga zo maar door.

Het aandeel in de voorstelling van dichter Ruben van Gogh was ook waardevol en vernieuwend. Daarbij ook de speelse manier van voordragen, alles was bij de voorbereidingen bespreekbaar. Het plezier van het luisteren naar gedichten kwam bij de groep helemaal tot uiting bij het laatste gedicht ‘Oorlogsliedje’ (bij ons werd dit de Dikkie-Dik-setting genoemd).

Wat deze laatste voorstelling helemaal speciaal maakte was dat onze dirigent Tijs Krammer in het zonnetje werd gezet. Na 10 jaar gaat hij ons verlaten om nieuwe uitdagingen op te zoeken. Hopelijk is het nog niet helemaal zijn laatste voorstelling met ons geweest, want wellicht volgt er nog één in april! Meer info hierover volgt snel!

Een gedeelte van VolZin is in de komende periode nog te bekijken op verscheidene optredens op festivals, of tijdens een optreden in combinatie met een ander koor.