Terugblik op een top seizoen!

Wow, wat kan er in een jaar veel gebeuren en veranderen! Hadden we vorig seizoen nog een flink teruggelopen bezetting en een kakelverse dirigent die op het laatste moment in sprong voor de tour, staan we nu (bijna) op volle sterkte met een hele sterke club zangers, een dirigent die zich helemaal thuisvoelt in ons koor en fantastisch nieuw materiaal!

Afgelopen seizoen gingen we als een speer. Dat was onder andere te merken aan de enorme hoeveelheid auditanten die de revue gepasseerd zijn. Daar hebben we een aantal fantastische zangers aan over gehouden, zo hebben we Sido en Kees-Jaap mogen verwelkomen bij de bassen en is Inge ons komen versterken bij de sopranen. Ook zijn we heel blij dat de alten weer op volle sterkte zijn met de herintreding van Amy. Dat betekent dat we nu bijna compleet zijn! We maken natuurlijk altijd nog ruimte voor extra mannen, dus tenoren en bassen; meld u massaal aan!

Onze groei als groep was ook heel duidelijk te zien aan de reacties van het publiek. Tijdens onze optredens werd ons nieuwe materiaal en de uitvoering daarvan zeer goed ontvangen. Dat heeft ons zelfs een benoeming tot een van de publieksfavorieten op Balk festival West opgeleverd!

Ook merk ik dat we als groep steeds hechter worden, we repeteren heel hard en efficiƫnt en het resultaat mag er ook zeker zijn. We zijn nu hard aan het werk voor de Hofjesconcerten in Haarlem op 1 juli en natuurlijk het Balk TOPfestival in Rotterdam op 4 november. Op het TOPfestival willen we laten zien hoe hoog de kwaliteit, van een amateurkoor dat hard werkt en met plezier zingt, kan zijn. Daarnaast zal onze kleding en onze set op het TOPfestival ook een kleine preview zijn van onze nieuwe tour die we begin 2018 gaan spelen. Komt dat zien dus!

Al met al een seizoen om met heel veel plezier op terug te kijken en een aantal fantastische optredens en projecten in het vooruitzicht.

Tot volgend seizoen!

 

Maartje van Klink
De trotse voorzitter