Recensies

Recensie op Balknet van ‘Het Gouden Jubileum’mei 2018


Juryrapport Balk Top Festival – november 2017

“Bijzonder! Mooie arrangementen. Mooi repertoire. Dit was het leukste en grappigste repertoire! Wat een mooie sound op ‘Doe mij Maar Jazz!’

Jetse Bremer (jurylid)

“I really like that all the attention goes to the audience.”

Anders Ørsager (jurylid)

“Goede blend! Jullie luisteren goed naar de dirigent. De bas is weer geniaal. Humor! Jullie toveren een lach op mijn gezicht. Een groot goed! Mooi arrangement Jolien”

Linda Meester (jurylid)


Juryrapport Balk Top Festival – oktober 2015

“Wat jullie neerzetten is bijzonder sfeervol en met veel gevoel voor smaak”

“Een overtuigd en zeer bekwaam ensemble”

 


Balknet – februari 2014

“Bij Stil in mij krijgt Leeuwenhart het publiek ook werkelijk muisstil.”

“Het nummer Merel (Blackbird) is een bijzondere vertaling en helemaal in overeenstemming met de prachtige choreografie door Meta Stevens.”

“Verrassend en humoristisch is het nummer Ongeloofelijk (So incredible), dat deels in het Twents wordt vertolkt naar het dialect van Ilse de Lange en vertaald door Dorien de Landtsheer van Leeuwenhart.

“Het nummer Dikke portemonnee van Brigitte Kaandorp is overtuigend en wordt spatgelijk gezongen wat een hele prestatie is.”

door Marcelle Hermsen


Balknet – april 2013

“Een zonnig dubbelconcert vol variatie en afwisseling”

“De 2e helft begon Leeuwenhart met het nummer Taal, dat natuurlijk het nummer Words is van The Real Group. Het werd erg goed gebracht met een goeie vertaling, genieten. Hierna vervolgden ze met het nummer E35 (Route 66) die loopt van Amsterdam naar Rome, wat gezien kan worden als het Europese equivalent van de Amerikaanse Route 66. Te allen tijden een geweldig nummer en de vertaling was erg leuk. Ze vervolgden met een prachtig ingetogen Stil in mij van Van Dik Hout, heel mooi. Vervolgens een leuke choreo bij het nummer Ongelôôôfelijk (So incredible) van Ilse DeLange met een leuke tekst.”

door Hans Koelemij


Balknieuws – maart 2010 

“Met zichtbare lol werkt het koor zich door de lastigste arrangementen en ritmes.”

“Soms ben je zó overdonderd door wat je ziet, dat wat je hóórt pas na een tijdje tot je begint door te dringen. Dat overkwam me bij de jongste voorstelling van Leeuwenhart uit Utrecht.”

“Het koor toont lef door niet alleen dwars door elkaar op het toneel meerstemming te zingen, maar ook zo nu en dan een instrument ter hand te nemen.”

door Ruben Landman


BALK Vocal Light Top Festival – 31 okt 2009:

“Mooie koorklank. Mooi intiem, subtiele backings. Mooie mannenstemmen! Het klinkt zo muzikaal, heerlijk. En heel fijn dat er gelachen mag worden!”

Eva Baggerman (jurylid)

“Zeer afwisselend en heel “entertaining”. Goed en mooi uitgevoerd. Goed gelijk, hele goede dictie, goede verstaanbaarheid. En komisch!”

Wil Saenen (jurylid)

“Mooie heldere koorklank met mooi verzorgde dynamiek. Prachtig optreden. Zeer verfijnd zowel muzikaal als qua presentatie. Proficiat!”

John Damsma (juryvoorzitter)


Vokaal totaal regio West – juni 2009

“Een mooie balans gecombineerd aan kwalitatief zingen en een fijne koorklank. Het repertoire boeit en is afwisselend in meerdere opzichten, waaronder klank, sfeer en tempo. Ook bij die afwisseling worden duidelijk keuzen gemaakt. Het koor beschikt over een goede arrangeur. Tot slot toont het koor bedrevenheid met podiumpresentatie en weet het speels te ontsnappen aan zowel starheid als massaliteit.”

Erik Vliegen (jurylid)

“Het was een genoegen een welhaast professioneel opererende groep te zien zingen, bewegen, presenteren. Ook nu weer een exacte, ingeleefde en prima in muzikaal en theatraal opzicht uitgevoerde presentatie. Compliment voor alle afzonderlijke leden onder aanvoering van dirigent en pianist Tijs. De afwisseling in de vier ten gehore gebrachte nummers deed weldadig én verrassend aan!”

Bert Eerden (jurylid)


“Tijdens een door ons georganiseerde onderwijsconferentie heeft Leeuwenhart een fantastisch concert gegeven. Het koor zingt niet alleen prachtig, maar hun performance op het toneel en hun Nederlandstalige repertoire wist ieder te boeien. Wij zijn altijd op zoek naar acts die ‘anders’ zijn en aansluiten bij de belevingswereld van onze klanten. Leeuwenhart doet dat perfect.”

René Zijlstra Erzet Event & Communicatie Professionals