Verbouwing (2012)

verbouwing

Wie kent het niet? Met hamerboor in de hand ga je ijverig aan de slag. Hier moet ‘ie komen die drempel. Gat 1 in de vloer, gat 2 in de vloer, gat 3…een fontein ontspringt. Water! Als Hansje Brinker stop je je vinger in het gat, maar dan wordt het warmer en warmer. Je hebt niet zomaar een waterleiding geraakt, maar de verwarmingsbuis, en ramp op ramp is je huis aangesloten op stadsverwarming. Die sluit je niet zomaar even af! Terwijl de kamer in een rap tempo onderloopt vraag je je af waarom je koos voor Doe-Het-Zelven.

Leeuwenhart timmerde hard aan de weg naar deze tour. En ook wij kwamen de man met de hamer tegen: Waar zijn we eigenlijk mee bezig, moeten we een andere richting op, komt het nog goed of slaan we de plank nu helemaal mis? Dat moment, waarop alles op losse schroeven lijkt te staan, is niet altijd leuk, maar vaak precies wat je nodig hebt. Dan is het tijd om spijkers met koppen te slaan en in korte tijd iets moois uit de grond te stampen. Dan blijkt dat de zangers, de dirigent en de regisseur een geweldig team vormen waar je op kan bouwen.

Waarom doen we onszelf dit tergende proces dan toch steeds weer aan?  Zelfs de grootste klusser kan het niet ontkennen, er gaat weleens iets fout. Je slaat op je duim, je timmermansoog blijkt toch niet helemaal waterpas, of je hebt de stroom van de verkeerde groep gehaald. Maar het eindresultaat maakt het telkens weer de moeite waard.

Want zeg nou zelf: verbouwen is vernieuwen, je doel nastreven en je droom verwezenlijken. Een aanbouw aan je keuken, of een andere baan, wordt je geloof op de proef gesteld, of denk je aan trouwen, kinderen, kleinkinderen? Zijn je aandelen gestegen, of is je vermogen weggevaagd, wil je emigreren of laat je je omscholen.  Alles is mogelijk, want net als onze show, zijn Aken en Keulen niet in één dag gebouwd. Gelukkig heeft Leeuwenhart het ook dit keer weer voor elkaar gekregen! Een show van de bovenste plank: ‘Verbouwing’.

[FAG id=1634]