Leeuwenhart info

Leeuwenhart zingt Nederlandstalige close harmony van de bovenste plank; (Neder)pop, cabaret/kleinkunst en jazz in de mooiste meerstemmige arrangementen die we kunnen vinden of maken. Dat kunnen ook Nederlandse vertalingen zijn van anderstalige nummers.
Leeuwenhart weet zijn publiek te raken door een hoge zangkwaliteit te combineren met een goed gevoel voor beleving. Je proeft aan alles dat de Leeuwenharters er met aandacht en bevlogenheid aan werken om iets moois neer te zetten.

Leeuwenhart zingt Nederlands. Omdat het de taal is die wij spreken, waarin we denken, waarin we voelen en waarin we onze gevoelens uiten. Daarom zijn we altijd op zoek naar lekker-zingbare vertalingen of vertalen we de stukken zelf. Hoewel we sterk geloven in de kracht van de beperking als het gaat om zingen in het Nederlands, close harmony en lichte muziek, maken we soms ook uitstapjes buiten die grenzen.

Kwaliteit vinden we belangrijk. Dat kan ‘m zitten in een arrangement, in de klank, interpretatie of uitvoering, of – liever – in meerdere of zoveel mogelijk aspecten.
Dit maakt Leeuwenhart een koor met een unieke en sterke signatuur. We zingen met hart en ziel en vooral met heel veel plezier!

Optreden

Leeuwenhart treedt graag op. Vorig seizoen presenteerden we de muziektheatervoorstelling “Het Gouden Jubileum” en in 2019 vierden we ons 15-jarige bestaan! Daarnaast doen we geregeld mee met festivals. Kijk voor speeldata en ticketinfo bij ‘optredens’. Uiteraard is Leeuwenhart ook te boeken voor optredens. Voor festivals en evenementen, maar ook op uitnodiging van andere koren. Neem contact met ons op!

Wat zingen we dan allemaal: Van Nederpop (Bløf, Racoon, Jurk) tot cabaret (De Vliegende Panters, Annie M.G. Schmidt) en vertaalde stukken: jazz (The Real Group) en pop (Michael Jackson, Sting). Kortom, een breed repertoire. En dat in de allermooiste vocale arrangementen die we maar kunnen vinden.