Leeuwenhart

Leeuwenhart zingt Nederlandstalige close harmony van de bovenste plank; (Neder)pop, cabaret/kleinkunst en jazz in de mooiste meerstemmige arrangementen die we kunnen vinden of maken. Dat kunnen ook Nederlandse vertalingen zijn van anderstalige nummers.
Leeuwenhart weet zijn publiek te raken door een hoge zangkwaliteit te combineren met een goed gevoel voor beleving. Je proeft aan alles dat de Leeuwenharters er met aandacht en bevlogenheid aan werken om iets moois neer te zetten.

Hoewel we sterk geloven in de kracht van de beperking als het gaat om zingen in het Nederlands, close harmony en lichte muziek, maken we soms ook uitstapjes buiten die grenzen. Zo kunnen we uit de voeten met een breed en afwisselend repertoire, waarmee we boeiende en verrassende optredens neerzetten.

Kwaliteit vinden we belangrijk. Dat kan ‘m zitten in een arrangement, in de klank, interpretatie of uitvoering, of – liever – in meerdere of zoveel mogelijk aspecten.
Dit maakt Leeuwenhart een koor met een unieke en sterke signatuur. We zingen met hart en ziel en vooral met heel veel plezier!

Optreden

Leeuwenhart treedt graag op. In 2018 stonden we op de planken met de muziektheatervoorstelling “Het Gouden Jubileum”. Daarnaast doen we geregeld mee met festivals. Kijk voor optreeddata onder het kopje ‘optredens’. Uiteraard is Leeuwenhart ook te boeken. Voor festivals en evenementen, maar ook op uitnodiging van andere koren. Neem contact met ons op!

Wat zingen we dan allemaal: van Nederpop (Bløf, Acda & de Munnik, Jurk) tot cabaret (De Vliegende Panters, Annie M.G. Schmidt, drs. P.) en vertaalde stukken: jazz (The Real Group) en pop (Dolly Parton, Toto, Rupert Holmes). Kortom, een breed repertoire. En dat in de allermooiste vocale arrangementen die we maar kunnen vinden.