Leeuwenhart goes international!

6 mei vertrokken we rond het middaguur richting Denemarken: op naar Århus! Een stad in het oosten van Denemarken waar het AAVF (Aarhus Vocal Festival) plaatsvindt. Zonder kleerscheuren (een auto die besluit er mee te stoppen en een verdwenen Burger King niet meegerekend) kwamen we om negen uur aan op de plaats van bestemming. Na het verdelen van de huisjes, en het delen van de reisavonturen onder het genot van een goed glas wijn en Pringles werd het tijd om te gaan slapen. Op het moment dat de ochtend daarna het springkussen opgemerkt werd kwam in ieder van ons het kind naar boven.

Na deze wake-up sessie werd het dan nu echt tijd voor het festival. Om 12 uur konden we inchecken en kennis maken met de vreetschuur: het gebouw waar we elke avond en middag gaan eten (en waar wij morgenavond een optreden geven!) Natuurlijk heeft dit gebouw een veel mooiere naam dan ‘vreetschuur’, maar dat Deens blijft toch nog een beetje ingewikkeld. Wij kregen na het inchecken al vrij snel een repetitieruimte toegewezen; nog even de puntjes op de i zetten voor met name het optreden zaterdagavond. Een heerlijke repetitie waarbij het een gezellige boel was, en toch een goeie repetitie waarin wij eventuele ingeslopen foutjes er weer uit konden halen. Precies zoals het hoort dus.

In Denemarken hebben wij veel gezien, geproefd, gevoeld en meegemaakt. Enkele voorbeelden: een inspirerende workshop van Peder Karlsson (van The Real Group) waarbij wij ons prachtige nummer ‘in mijn droom’ naar een heel ander level konden tillen, wat zorgde voor kippevel en tranen bij Peder Karlsson zelf. Een optreden tijdens een open podium waar wij voor het eerst zongen met microfoons. De stad zelf kon goed verkend worden. Een concert van de ‘meester’: Bobby McFerrin. En een belangrijk hoogtepunt was natuurlijk ook de competitie waar wij aan deelnamen, net als 5 andere koren. Tijdens deze competitie zijn wij helaas niet in de prijzen gevallen, maar dat neemt niet weg dat het een hele leuke ervaring was, en een leuke verassing was dat Bobby McFerrin himself in de zaal zat tijdens de competitie en ons dus heeft zien optreden.

Aan alle leuke dingen komt een eind, zo ook aan onze fantastische reis naar Denemarken. Een leerzame, gezellige reis die het groepsgevoel binnen Leeuwenhart weer heeft doen groeien. En nu, op naar onze tour!