Improvisatie … mindfull zingen!

Onder het motto Leeuwenhart ‘Gaat Vreemd’ date Leeuwenhart dit voorjaar met koren uit zes wildvreemde genres: van Byzantijns tot Barbershop, van Gospel tot Wereldmuziek en van Klassiek tot Improvisatie.

Als eerste date vreemd gaan met een koor dat ‘organisch’ werkt, vanuit het moment, dienend voor wat de muziek nodig heeft. En dus uitgeschreven muziek heeft losgelaten. Dat is wel een serieuze sprong in het diepe voor Leeuwenhart, dat zich als een vis in het water voelt in meerstemmige close harmony arrangementen.

Kort geleden werden we door Dutch Organic Choir ingewijd in de magische wereld die improvisatie heet. Als koor samen kwamen ze de workshop geven, niet alleen een dirigent want die kent DOC niet!

Op een vertrouwenwekkende wijze werden we door DOC uitgenodigd om ons over te geven aan het organische, muzikale proces. De koudwatervrees lieten we al vrij snel varen. En we werden meegenomen in verschillende vormen en experimenten die steeds weer tot verrassende creaties leidden.

Daar waar je misschien juist chaos verwacht waren we achteraf juist allemaal gecharmeerd door het gevoel dat we meer muzikaal één waren en afgestemd op elkaar. Die ervaring nemen we graag mee terug naar close harmony zang!

Benieuwd naar de magische wereld van zang en improvisatie? Ga dan 13 maart samen met ons vocaal vreemd met Dutch Organic Choir!