Dirigent: Sjoerd Jansen

 

Sjoerd Jansen (1991) is dirigent, docent, arrangeur en allround muzikant, woont in Haarlem. Hij begon op zijn 5de met zijn eerste drumlessen (van zijn vader), later aangevuld met gitaar, piano en basgitaar. Tijdens de middelbare school ontdekte Sjoerd het theater en speelde in musicals als Jesus Christ Superstar, Hair, West Side Story en Anatevka.

Aan het Conservatorium van Amsterdam volgde hij de Opleiding Docent Muziek en legde zich toe op Directie en Arrangeren. Daarnaast beoefende hij tijdens zijn studie de hoofdinstrumenten Slagwerk (Jazz) en Piano (Jazz) en volgde extra vakken zoals Big Band Arrangeren en Barok Contrapunt.

Als allround muzikant en docent werkte Sjoerd onder meer met Brigitte Kaandorp, Dames Voor Na Vieren, Daniël Cohen, Eline Schmidt en Robbert Van Unnik. Ook werkte hij mee als dirigent en muzikaal leider aan het schrijven van een nieuwe musical (“Het Meisje Van Velsen”).

Tegenwoordig werkt Sjoerd als docent muziek op het Barlaeus Gymnasium en het Vossius Gymnasium, beide in Amsterdam. Is hij muzikaal leider van meerdere vocal groups en musicalverenigen, speelt in bands en dirigeert meerdere orkesten, waardonder zijn eigen show musical orkest; REX-Orkest.

Sjoerd wil zich blijven inzetten voor zowel de educatie van muziek als zijn eigen muzikale vaardigheden verder uitbreiden. Op dit moment volgt hij een extra studie Directie en Arrangeren aan het Conservatorium van Amsterdam en heeft hij les van o.a. Hans van den Brand, Edwin Paarlberg en Coen Stuit.

Sjoerd is vanaf 2016 dirigent bij Leeuwenhart voor haar nieuwe programma ‘Gaat Vreemd’