Dirigent Sjoerd Jansen

 

Sjoerd Jansen is vanaf januari 2016 dirigent van Leeuwenhart.

Sjoerd Jansen (1991) is dirigent, docent, arrangeur en allround muzikant en woont in Haarlem. Hij begon op zijn 5de met zijn eerste drumlessen (van zijn vader), later aangevuld met gitaar, piano en basgitaar. Tijdens de middelbare school ontdekte hij het theater en speelde in musicals als Jesus Christ Superstar, Hair, West Side Story en Anatevka.

Opleiding
Aan het Conservatorium van Amsterdam volgde hij de Opleiding Docent Muziek en legde zich toe op Directie en Arrangeren. Daarnaast beoefende hij tijdens zijn studie de hoofdinstrumenten Slagwerk (Jazz) en Piano (Jazz) en volgde extra vakken zoals Big Band Arrangeren, Jazz Theorie en Barok Contrapunt. Zijn 2 jarige contractstudie Orkestdirectie is inmiddels ook (succesvol) afgerond.

Muzikaal leider
Sjoerd is muzikaal leider van meerdere vocal groups en musicalverenigen. Hij speelt in bands en dirigeert meerdere orkesten, waaronder zijn eigen show-musical orkest; REX-Orkest. Ook werkte hij mee als dirigent en muzikaal leider aan het schrijven van een nieuwe musical (“Het Meisje Van Velsen”).

Als allround muzikant en docent werkte Sjoerd onder meer met Brigitte Kaandorp, Dames Voor Na Vieren, Daniël Cohen, Eline Schmidt en Robbert Van Unnik, René van Kooten, Lone van Roozendaal en Remko Harms.