Leeuwenhart

Leeuwenhart zingt Nederlandstalige Close Harmony van de bovenste plank; (Neder)pop, Cabaret/Kleinkunst en Jazz in de mooiste meerstemmige arrangementen die we kunnen vinden of maken. Dat kunnen ook Nederlandse hertalingen zijn van buitenlandse nummers.
Leeuwenhart weet haar publiek te raken door een hoge zangkwaliteit te combineren met een goed gevoel voor beleving. Je proeft aan alles dat Leeuwenhart er met aandacht en bevlogenheid aan werkt om iets moois neer te zetten.

Hoewel we sterk geloven in de kracht van de beperking als het gaat om zingen in het Nederlands, Close Harmony en lichte muziek, maken we soms ook uitstapjes buiten die grenzen. Zo kunnen we uit de voeten met een breed en afwisselend repertoire, waarmee we boeiende en verrassende optredens kunnen maken.

Wat we ook neerzetten: we vinden kwaliteit belangrijk. Dat kan ‘m zitten in een arrangement, in de klank, interpretatie of uitvoering, of – liever – in meerdere of zoveel mogelijk aspecten.
Dit maakt Leeuwenhart een koor met een unieke en sterke signatuur.

Optreden
Leeuwenhart treedt graag op. Dit seizoen zijn we ‘on tour’ met de theatershow Leeuwenhart Gaat Vreemd. Daarnaast doen we geregeld mee met festivals, zoals het Balk Vocal TOP Festival.

Uiteraard is Leeuwenhart ook te boeken voor optredens. Voor festivals en evenementen, maar ook op uitnodiging van andere koren.